Inte igen...

Oj vilket hopp det blev, men jag har faktiskt inte haft tid att skriva.. får skylla på att jag har 3 barn :P hehe!!

Förra Måndagen, alltså för en vecka sen, så fick jag ju urinvägsinfektion... fick pencillin som jag skulle ta tills i Fredags. Pencillinen hjälpte och jag mådde bra. MEN igår (Söndag) kom den tillbaka igen. Lämnade ett urinprov idag hos min läkare och klart att det visade sig att den hade kommit tillbaka ( varföööör )... ingen aning. Men det gör så j*kla ont!! Påbörjade en ny pencillinkur idag som jag ska äta i 5 dagar.

Och lille Milo bara växer och växer..

När han föddes vägde han 3070 gram och var 50 cm lång.

Idag var vi på bvc och han vägde 3920 gram och var 52 cm lång.. :) Skönt att han får i sig vad han behöver, och han nästan slutat med ersättning helt nu. På kvällen kan han bli lite extra hungrig ibland, och då ger jag honom 30 ml NAN... det är ju inte mycket, men det brukar komma upp igen!! Så han äter mellan 30 ml - 60 ml per dygn... och det är ju typ ingenting... När dom är en månad gamla brukar dom äta mellan 120-180 ml ersättning per måltid, alltså minst 6 ggr per dygn..!! Så eftersom han äter så extremt NAN så tror jag nog att min mjölk är fullt igång nu :D *Överlycklig* Älskar att amma!!

Idag var jag ock köpte skor till Carro och Noah.. det blir dyrt varje vinter. Köpte overaller till dom förra månaden och de kostade 699 kr styck. Alltså 1400 kr!! Och idag blev det ännu dyrare.. 799 kronor per par... Woho 1598 kr.  Vågar inte ens tänka på nästa vinter när Milo också behöver riktiga vinterkläder!! Milos overall kostade ju bara 249 kr :) lite skillnad, men han ligger ju i vagnen i en jättevarm åkpåse så han har det nog bra!! Men kosta vad det kosta vill... Jag vill inte att mina små älsklingar ska frysa!!

Men eftersom att ganska mycket pengar gick till skorna och att jag ska köpa en ganska dyr babysitter till Milo som kostar 1200 spänn, så blir det ullared på Lördag för att handla långarmade tröjor och långbyxor till de stora barnen..!! Milo har ju gott om kläder, men det blir nog något sött plagg till honom också!! :)  Åhh vad jag längtar till Lördag, bara jag och lillasyster Sofie och Lille milo som ska dit.. Milo är ju så snäll och gör inte mycket ljud ifrån sig så jag tänkte att jag ska ha honom i bärsele, babyskyddet tar så mycket plats i kundvagnen...

Nu ska jag plocka fram kläderna barnen ska ha på sig till dagis imorgon och sen blir det sängen!!
God natt på er!!


Aj aj aj...

Söndag:

Barnen sov till klockan tio :)  Inte konstigt, dom lekte ju långt in på natten hos Patric!!  Efter frukosten så la vi oss i soffan och kollade på filmerna vi hade hyrt... Alla tre var jättebra!! Resten av dagen tog vi bara det lungt.

Måndag:

Ja till rubriken... Aj aj aj, så kände jag igår vid tolv tiden. Fick jätte ont i magen, kändes som eftervärkar... fast värre! Och det gjorde jätte ont när jag kissade. Misstänkte urinvägsinfektion.. Ringde läkaren och fick en akuttid... Under tiden jag väntade på att åka dit så kunde jag bara ligga ner i sängen och jag hade så fruktansvärt ONT!!! Kom till läkaren klockan tre. Och ja det var kraftig urinvägsinfektion... Så jag fick stark pencillin. Nu känns det bättre, men det gör fortfarande svin ont när jag kissar. Resten av Måndagen låg jag bara. Tur att Sommai är pappaledig så han kunde ta hand om de stora barnen.


Idag, Tisdag:


Körde barnen till dagis vid halv åtta. När jag kom hem gick jag och la mig igen och sov i 1 1/2 timme. När vi hade ätit frukost så badade jag lille Milo och sen kvart över elva skulle vi till Bvc för att väga honom. Han växer så det knakar. 3755 g och 52 cm lång.

Efter Bvc åkte vi hem en snabb runda för att amma Milo och sen hämtade vi barnen på dagis och åkte till hembyggsparken. Vi köpte grillade revben och kycklingklubbor och vitlöksbaguetter och lite dricka. Så gick vi rundan och kollade på djuren sen satte vi oss och åt. På vägen hem stannade vi och köpte två dvd filmer till barnen men hopp om att dom skulle vara lite lugna ikväll.... Men inte!! Sprang runt och busade och skrek som vanligt. Nu ska jag äta lite och sen ska jag kolla desperat housewifes.


Kram





En jättetrevlig lördagskväll

Sommai jobbade igår och efter jobbet åkte han och hyrde tre stycket filmer till mig. Personal effects, Two lovers och Flikvänner från förr. Och det var tänkt att jag skulle ha filmkväll och mys i soffan med Milo när de stora barnen hade lagt sig. Sommai sitter ju och spelar datorspel. Men när eftermiddagen kom så ändrade vi oss, eftersom min farbror Patric hade sagt till oss att vi skulle komma dit, så det gjorde vi istället och det var jättetrevligt. Patric och min kusin Robin hade fyllt år så de firades igår. Där var inte så många folk som det brukar men det var släkten på Tinas ( farbrors fru) sida. Vi, pappa,farfar o eines, några vänner till patric o tina, min andra farbror tomas och hans fru och två av deras barn. Deras yngsta är lika gammal som Caroline. De hade jätte roligt ihop igår, men dom är två bestämda damer, så lite bråk blev det imellanåt...!! Det bjös på smörgåstårta som var jättegod. Sedan tårta o bullar. Vi var inte hemma förren klockan två inatt. Men det var riktigt trevligt!!

Idag Söndag, blir det mest mys. Ska kolla på film och äta god mat. Nu till lunch ska jag laga pasta o köttfärsås. Och ikväll när sommai kommer hem från jobbet så blir det thailändsk soppa (mums)....
Ganska jobbigt att sommai jobbar 7 dagar i veckan. Men nu ska han ta pappaledigt från mån-fre denna veckan, så det ska bli skönt! Han började ju jobba två dagar efter jag hade kommit hem med Milo och det var ganska jobbigt för mig..men men det gick det med :)

Ställde mig på vågen igår för första gången efter förlossningen haha.
Har 10 kg kvar att gå ner till den vikt jag hade innan jag blev gravid med Milo. MEN sen hade jag ju 10 kg kvar efter Noah när jag blev gravid med Milo... så jag har 20 kg att gå ner innan jag är nere i min normala vikt, dvs innan barnen. usch, blir trött av att bara tänka på det!!
Men jag kommer INTE att göra om samma misstag som jag gjorde med Noah. Jag började träna på gym 7 dagar i veckan när Noah var Två månader, och det gjorde så att min bröstmjölk försvann.. så jag fick ge honom ersättning.
Milo äter ca 30-40 ml ersättning 2-3 ggr per dygn pga att jag antagligen inte har tillräckligt (tror jag).. men det konstiga är att ibland när jag har ammat honom och han inte verkar nöjd, så ger jag honom ersättning. Och när han då dricker den så verkar det som att han får jätte ont i magen och riktigt spänner hela kroppen och skriker... Sen efteråt så kräker han upp allt i några omgångar.  Så kanske har jag tillräckligt med mjölk, det kanske bara är sugbehovet han har.. men det dumma är att jag har köpt nappar för 400 kr sedan han föddes, testat ALLA sorter som finns att köpa.. MAM, Esska, Tomme tippe, Avent m.m ... han vill inte ha någon!!

Nu ska jag ta hand om mina små troll och laga lite lunch till dom... sen lunch jag vet, men de sov till kl 10.30 :) Inte konstigt efter all lek igår kväll, fram till natten :D

Ha det bra :)



Fredag

Idag blev det faktiskt storstädning. Måste erkänna att det har varit ganska stökigt den senaste veckan. Man får inte så mycket gjort när man har 2 st extremt busiga barn med väldigt mycket överskottsenergi + en bebis på 2 veckor som bara vill ligga vi bröstet hela tiden. Och eftersom att jag förlorade 1.2 liter blod vid förlossningen så har det tagit ganska långt tid för min mjölk att komma igång, så han måste ju ammas ofta både för att stimulera mjölkproduktionen och för att han kanske inte får i sig vad han behöver. Så det blir lite ersättning ibland om jag märker att han inte blir nöjd.... men nu känns det som att mjölken har kommit igån iallafall till 80% känns det som.

Så i vanliga fall är jag ganska pedantisk när det gäller hemmet och då är det väldigt jobbigt att ha stökigt hemma och inte ha TID att städa. Men efter storstädningen idag så känns det skönt igen även fast det inte är så rent som jag vill ha det. Men Milo blir ju äldre och jag hoppas att vi kommer in i bra rutiner snart så man hinner med lite mer.
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Farbror Patrik kom inom en snabbis för att hämta ett par saker och han tyckte att Milo var jätte liten. Jag tycker inte att han är så liten längre, men det är klart för att jag har vant mig. Men måste erkänna att han såg väldigt liten ut när han låg i Patriks famn :D ...

Nu är lille Milo 15 dagar gammal. Gud va tiden går fort!!


15 dagar gammal




Jag tycker inte det var längesen han låg i min mage

Här i jag i v.37

v.37


Och här är den sista bilden. v.38


v.38

Barnen sover och Sommai sover, så nu ska jag gå och duscha och sen ska jag också krypa ner i sängen :D

Godnatt




090924

Bara någon minut gammal
Torsdagen den 24 september 2009 kom lilla Milo ut med raketfart :)

Jag var i v.39+6, alltså fullgången. Vi hade tid kl.13.30 på obstetisk mottagning för en ny bedömning av igångsättning.

Allt såg bra ut och jag var öppen 2 cm. Så läkaren gick med på att göra ett försök att sätta igång mig.
Kl. 15.15 så la dom upp en tablett som skulle mjuka upp tappen, och en sådan skulle läggas in var fjärde timme. Efter den var på plats så fick jag ligga ner med ctg i 1 timme. Allt såg bra ut och jag och Sommai fick gå ut i stan i 1.5 timme. Vi åt på Thai resturang och sen köpte vi lite godis innan vi gick upp på rummet igen!
Jag kände lite smått av sammandragningarna, men inget obehag.
Kl.19.15 skulle tablett nummer 2 läggas in, men då var jag öppen 3 cm o hade buktande hinnor, så de bestämde sig för att ta hål på  hinnorna. Alltså kl.19.20 ungifär.
När klockan var 20.00 så började värkarna och dom blev väldigt kraftiga nästan med en gång. Vid 21 ungifär så var jag öppen 5-6 cm. Och när klockan blev 23 så hade jag svin ont, kanske inte så konstigt eftersom jag hade bestämt mig för att föda naturligt även denna gång, alltså utan smärtlindring.. inte ens lustgas! Födde så med Noah och det gick hur bra som helst. Men när jag födde Caroline så hade jag lustgas.. och ja, jag tycker det är bättre utan!!

Iallafall, när klockan var 23 så sa jag till barnmorskan att jag hade jätteont och sa att jag nog ville testa epidural ändå :).. då satt hon och berättade om för och nackdelar med EDA:n medans jag andades igenom värkarna som direkt efter varanda utan någon som helst pause. Då sa hon att innan hon kan ringa till läkaren som lägger EDA:n så måste hon känna hur pass öppen jag är! Så det gjorde hon och kl.23.08 var jag öppen 8 cm och någon EDA var alltså inte aktuellt. Hon gick och skrev i några papper och jag la mig på sidan och kände att en ny värk kom så jag började andas, och då kom skitreflexen och jag krystade och plopp så var huvudet ute, sen kände jag hur hela bebisen snurrade runt och jag krystade fortfarande i samma andetag, jag känner efter och axlarna kommer ut. Då springer barnmorskan fram och skriker till mig "nu får du ta honom..  ta honom nu"!! Så jag tittade ner och tog ett tag med fingrarna runt hans armar och drog ut resten av kroppen och la honom på min mage... Wow vilken upplevelse!! Då sa barnmorskan att hon hann inte att göra någonting och hon hade inte ens fått på sig handskar.. Så hon log o sa: "Grattis sandra, jag har aldrig sett någon föda barn så bra som du.. jag är helt häpen. :) Du kan nog få anställning här!! "

Och direkt efter så sa jag till Sommai: Vi ska ha ett barn till :)


Sommai tar väldigt suddiga bilder.. iallafall, här snackar jag i telefon med faster Linda. öppen ca: 5 cm  Fel bild till texten.. ska stå: ca: 5 cm

Här pratar jag med faster linda :)  Här pratar jag med Linda :D



Alldeles färsk 


En kram till er som läser <3


Höst

Ja nu märker man verkligen av att hösten har kommit. Det är sådär rått ute och regnar massor! Men det är en fin årstid, bladen får så många olika fina färger!

Imorse gick jag upp kl:6. Gjorde ordning mig och väckte sedan barnen, en efter en :D ..
Fixade barnen och gick med dom till dagis. Och självklart regnade det och jag blev ganska blöt innan jag vaar hemma igen. Men dom älskar verkligen dagis.. De är där Tisdag Onsdag och Torsdagar, och dagarna därimellan så tjatar Caroline om att få gå dit! Skönt att dom tycker det är kul och inte tvärt om.
När jag och Milo kom hem igen så åt jag lite frukost och matade lillkillen sen gick vi faktiskt och la oss och sov i 2 timmar :)  Det behövdes kan jag säga.
När klockan hade sprungit iväg till 12.30 så var det dags för oss att hämta busfröna. Efter dagis gick vi direkt till lekplatsen eftersom det hade blivit ganska fint väder, blåste lite men vi hade varma kläder så vad gjorde det ?! ... Det blev en ganska lång lekstund och vi var inte hemma igen förren klockan var 15.45..  Och nu ligger Milo i sängen och gnäller efter mat så jag får ta och mata honom och sen ska jag göra hamburgare i bröd till barnen tänkte jag..

Ha en trevlig kväll // Sandra


RSS 2.0